Malzemeler:
- 500 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 3 adet kirmizi paprika
- 1 adet kereviz sapi
- 1 ç.b. misir
- 1 ç.b. chili sosu
- 1/2 ç.b. sicak su
- Tuz, karabiber, kekik
Hazirlanisi:
1) Dana etini jülyen usulü kesip 2 dis sarimsak, karabiber ve yag ile birlikte bir tencereye alip soteleyin
2) Et tamamen suyunu çekene kadar pisirin ve tadini kontrol edin. Hala çig ise 1/2 ç.b. kadar su ekleyip pisirme islemine devam edin
3) Ayri bir tavada jülyen usulü kesilmis biberleri çok az bir miktar yag ile soteleyin, üzerine sirasiyla dogranmis kereviz sapini ve misiri ilave edin
4) Hazir olan etleri sebzelerin oldugu tavaya aktarip chili sosunu ve sicak suyu ekleyin
5) Yemegi baharatlarla tatlandirip bir tasim kaynatin ve daha sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
16 Ocak 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder