Malzemeler:
- ½ ç.b. pirinç
- 4 y.k. yogurt
- 1,5 y.k. un
- 1 dis sarimsak
- 6 s.b. sicak su
- Tuz
*Üzeri için:
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 1 tutam kiyilmis taze nane
Hazirlanisi:
1) Pirinçleri önceden yaklasik 1 s.b. su ile haslayin
2) Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve 1 s.b. suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3) Kalan 4 s.b. suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4) Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15-20 dakika kadar pismeye birakin
5) Ayri bir yerde margarini veya tereyagini eritin, naneyi ekleyip birkaç saniye kavurup altini kapatin
6) Naneli yagi pisen çorbaya karistirin ve çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
5 Ocak 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder