5 Ocak 2018 Cuma

TAZE NANELI YAYLA CORBASI

Malzemeler:
- ½ ç.b. pirinç
- 4 y.k. yogurt
- 1,5 y.k. un
- 1 dis sarimsak
- 6 s.b. sicak su
- Tuz

*Üzeri için:
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 1 tutam kiyilmis taze nane

Hazirlanisi:
1) Pirinçleri önceden yaklasik 1 s.b. su ile haslayin
2) Ayri bir kabin içine unu, yogurdu ve 1 s.b. suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3) Kalan 4 s.b. suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4) Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15-20 dakika kadar pismeye birakin
5) Ayri bir yerde margarini veya tereyagini eritin, naneyi ekleyip birkaç saniye kavurup altini kapatin
6) Naneli yagi pisen çorbaya karistirin ve çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder