17 Ocak 2018 Çarşamba

HÜRMÜZ'ÜN ZEYTINYAGLI PORTAKALLI KEREVIZI

Malzemeler:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet büyük boy patates
- 1 dal kereviz sapi
- 1 y.k. un
- ½ ç.b. zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet portakalin suyu
- 1 adet kesme seker
- Sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Bir tencerenin içine zeytinyagini ve yemeklik dogranmis sogani alin
2) Üzerine unu ekleyin ve kokusu çikana kadar kavurun
3) Sonra iri dogranmis patatesi, havuclari, kereviz sapini ve kerevizleri katip kavurmaya devam edin
4) Üzerini geçecek kadar sicak su ekledikten sonra limonu, portakal suyunu, sekeri ve tuzunu ilave edip yemegi pismeye birakin
5) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra ister sicak, ister ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder