24 Ocak 2018 Çarşamba

KREMALI MUSKAT CEVIZLI KARNABAHAR CORBASI

Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet patates
- 1 adet sogan
- 100 ml krema
- 4-5 s.b. su
- Tuz, muskat cevizi rendesi, karabiber

Hazirlanisi:
1) Parçalara bölünmüs karnabahari, patatesi ve sogani bir tencereye alin
2) Üzerine suyunu ekleyip sebzeler yumusayana kadar pisirin
3) Corbayi blenderdan geçirin
4) Tuzu, karabiberi, muskat cevizi rendesini ve kremayi ekleyip bir tasim daha kaynatin
5) Corbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

NOT: Corba kalin olursa, blenderdan geçirdikten sonra içine bir miktar sicak su ilave edip bir tasim daha kaynatabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder