Malzemeler:
*Tavuk için:
- 6 adet tavuk baget
- Haslamak için su
- Tuz, karabiber
*Pilav için:
- 2 kupa pirinç
- 2 y.k. tereyagi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 4 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Tavuk bagetlerini temizleyip tuzlu karabiberli suda pisene kadar haslayin
2) Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3) Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra sekeri, tuzu ve limon suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4) Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5) Pilav iyice demlendikten sonra didiklenmis tavuk ile sicak servis edin
Afiyet olsun :)
18 Ocak 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder