Malzemeler:
- 115 gr tuzsuz tereyagi
- 100 gr toz seker
- 100 gr esmer seker
- 1 adet yumurta
- 1 t.k. vanilya özütü
- 125 gr un
- 53 gr kakao
- 1 t.k. karbonat
- 1 çimdik tuz
- 30 ml süt
- 110 gr bitter damla çikolata
- 110 gr beyaz damla çikolata
Hazirlanisi:
1) Tereyagini sekerlerle birlikte büyük bir kabin içine alip en az 1 dakika mikserleyin
2) Üzerine yumurtayi ve vanilyayi ilave edip hepsi iyice karisana kadar mikserlemeye devam edin
3) Hazir olan karisimin içine unu, kakaoyu, karbonati ve tuzu eleyin
4) Sütü ve çikolatalari ekleyip 2-3 dakika mikserledikten sonra kurabiye hamurunu streç filme aktarin
5) Hamuru 1 gece buzdolabinda dinlendirin
6) Firini önceden 175-180 dereceye ayarlayip isitin
7) Kurabiye hamurundan yaklasik mandalina büyüklügünde toplar alip yeterince aralik birakarak yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
8) Kurabiyeleri 10-12 dakika pisirip 5 dakika kadar tepside soguttuktan sonra baska bir yere aktarip tamamen sogumasini saglayin
Afiyet olsun :)
14 Ocak 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder