Malzemeler:
- 300 gr taze tel kadayif
- 1,5 s.b. süt
- 1 ç.b.’indan 1 parmak az ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 1 ç.k. tuz
*Içi için: beyaz peynir, maydanoz
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kabin içine alip karistirin. Üzerine didiklenip koparilmis kadayiflari ilave edip harmanlayin
2) Kadayiflarin yarisini tavaya alip kenarlarini yükseltin
3) Üzerine dilediginiz malzemeleri dizip kalan kadayiflari üzerine bastirarak kapatin
4) Önce harli, sonra kisik ateste kadayif böreginin her iki tarafi kizarana kadar pisirin ve sicak veya ilik servis edin
NOT: Biz bu tarifte böreklik beyaz peynir ve maydanoz kullandik, siz dilediginiz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
3 Ocak 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder