Malzemeler:
*Hamur için:
- 500 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildiği kadar su
*Iç harci için:
- 1 adet sogan
- 500 gr ispanak
- 300 gr dana kiyma
- 1 t.k. domates salçasi
- 2-3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz
*Hamuru açmak için: un
*Arasi için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Iç harci için kiymayi yagda kavurun, üzerine yemeklik dogranmis sogani ekleyin
2) Temizlenip dogranmis ispanaklari, salçayi ve tuzu katip harci bir miktar pisirin ve sogumasi için bir kenara alin
3) Hamur için bir kabin içine unu alin ve tuzu ekleyin. Üzerine yavas yavas ilik su ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Daha sonra hamuru yaklasik 20 adet ceviz büyüklügünde parçalara bölün. Bütün parçalari bir kahve fincani tabagi büyüklügünde açin ve ilk 15 parçanin aralarini yaglayarak üst üste koyun. Elde etmis oldugunuz yufkayi tepsi büyüklügünde açtiktan sonra yaglanmis tepsiye alin
4) Üzerine harcini yayin ve diger 5 adet yufkayi da yaglayarak üst üste koyup ayni sekilde açin. Bu hamuru da tepsiye aldiktan sonra hamurun kenarlarini alttan alarak üst kata dogru kaylatin
5) Son olarak böregin üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis 190 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Böregi firindan çikardiktan sonra en az 20 dakika kadar dinlendirin ve ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
23 Ocak 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder