1 Ocak 2018 Pazartesi

CREME CARAMEL

Malzemeler:
- 110 gr toz seker
- 2 y.k. sicak su
- 150 ml süt
- 275 ml krema
- 3 y.k. esmer seker
- 4 adet yumurta
- 3 damla vanilya özütü

Hazirlanisi:
1) Firini 150 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Toz sekeri sicak su ile birlikte bir tavaya alip karamel kivamina gelene kadar kisik ateste kaynatin. Hazir olan karameli atesten alip sos kivama gelene kadar karistirin ve isiya dayanikli kaselere bölüstürün
3) Sütü ve kremayi bir tencereye alip isitin, üzerine yumurtalari, esmer sekeri ve vanilyayi ilave edip bir çirpacak yardimiyla çirparak karistirin
4) Kaynayip göz göz olan harci kaselere bölüstürün ve kaseleri dibi su dolu firin tepsisine alin
5) Crème caramelleri yaklasik 1 saat 150 derecelik firinda pisirin
6) Tatli tamamen soguduktan sonra tabaga ters çevirip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder