5 Mayıs 2020 Salı

MAYDANOZLU KURU FASULYE + TEL SEHRIYELI PIRINC PILAVI

Malzemeler:
*Kuru fasulye için:
- 300-350 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 1 y.k. tereyagi veya margarin
- 3-4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz
- Sicak su

*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 1 avuç tel sehriye
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin veya tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Kuru fasulye için aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis soganla birlikte bir tencereye alin. Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin
2) Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin. Sosu için bir tavada yag eritin, üzerine kiyilmis maydanoz, salça ve toz biberi katip kavurun
3) Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzunu ekleyin ve yaklasik yarim saat kadar daha pisirin
4) Pilav için yaglari pilav tenceresine alip eritin ve tel sehriyeyi ekleyip bir miktar kavurun. Yikanmis pirinçleri de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun
5) Üzerine sicak suyu ve tuzu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
6) Pilav suyunu çektikten sonra atesten alip kapagini kapatip demlenmeye birakin
7) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder