5 Mayıs 2020 Salı

NAAN (Hint lavasi/ekmegi)

Malzemeler:
- 200 gr un
- 1 çimdik kabartma tozu
- 1 çimdik karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 y.k. zeytinyagi
- 150 gr yogurt

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir yogurma kabina alip elastik bir hamur elde edene kadar (ortalama 10 dakika) yogurun
2) Hamur biraz ele yapisir kivamda olacaktir, çok fazla un eklemeyin. Hamuru top haline getirip 3 saat oda isisinda dinlenmeye birakin
3) Dinlenen hamuru 4 esit bezeye bölün, unlanmis tezgahta merdane yardimiyla bir yemek tabagi büyüklügünde veya krep tavasi büyüklügünde açin
4) Açilmis hamurlari teker teker krep tavasinda (yagsiz sekilde) altli üstlü pisirin
5) Pisen Hint lavaslarini temiz bir muftak bezine sarip tüm lavaslar bitene kadar ayni islemi uygulayin
6) Hazir olan lavaslari istege göre ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder