Malzemeler:
*Oturtma için:
- 4 adet közlenmis patlican
- 400 gr kusbasi dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
- Dilimlenmis domates & biber
- Sicak su
*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup iri sekilde dilimleyin ve kenara alin
2) Bir tavanin içinde kusbasi dana etini, sogani ve biberleri yagda soteleyin. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
3) Isiya dayanikli firin kabina önce közlenmis patlicanlari koyun, üzerine kusbasi dana etli harci yayin
4) Yemegi dilimlenmis biberlerle süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 20-30 dakika kadar pisirin
5) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
6) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edip pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
7) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
2 Mayıs 2020 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder