18 Mayıs 2020 Pazartesi

EV YAPIMI ACMA

Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 3 s.b. ilik süt
- 1 paket instant maya
- 3 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 8 s.b. un

*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:
1) Bir kaseye instant mayayi, toz sekeri ve ilik sütü alip karistirarak eritin ve mayanin aktiflesmesini saglayin
2) Büyük bir yogurma kabina, un hariç, tüm malzemeleri alip karistirin. Üzerine ilik sütlü maya karisimini ve yavas yavas unu ekleyip kulak memesinden biraz daha yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan açma hamurunun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda isisinda mayalandirin
4) Mayalanan hamuru mandalina büyüklügünde bezelere bölün, elinizle çay tabagi büyüklügünde açin ve rulo seklinde sarip dolayarak açma sekli verin
5) Tüm hamuru bu sekilde yapin ve yagli kagitla kapli firin tepsisine dizin
6) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp oda isisinda bu kez 30 dakika mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan açmalarin üzerlerine çirpilmis yumurta sürün ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
8) Pisen açmalari sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin

NOT: Süt ilik, yumurta ise mutlaka oda isisinda olmali!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder