20 Mayıs 2020 Çarşamba

UNLU MERCIMEK CORBASI

Malzemeler:
- 4 s.b. tavuk suyu
- 2-3 s.b. sicak su
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 1 adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- ½ y.k. un
- Tuz, karabiber

*Üzeri için:
- 1 y.k. tereyagi
- 1 t.k. toz kirmizi biber

Hazirlanisi:
1) Birkaç parçaya bölünmüs sogani yagda kavurun
2) Üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3) Yikanmis mercimegi, tavuk suyunu, sicak su, tuzu ve karabiberi ilave edip çorbayi kisik ateste kaynamaya birakin
4) Mercimekler yumusadiginda çorbayi blenderdan geçirin ve tekrar atese alip bir tasim daha kaynatin
5) Hazir olan çorbayi biraz dinlendirdikten sonra üzerine toz biberli yag yakip sicak servis edin

NOT: Blenderdan geçirdikten sonra çorbanin kivami kalin olursa, içine bir miktar sicak su katip bir tasim kaynatip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder