Malzemeler:
- 500 gr misir unu
- 500 gr beyaz bugday unu
- 300 ml ilik su
- 100 gr tereyagi (oda isisinda)
- 100 gr yogurt
- 100 ml süt
- 30 gr yas maya
- 15 gr tuz
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina veya standmixer'a alip en az 10 dakika yogurun
2) Ele yapismayacak bir hamur elde ettiginizde hamuru yuvarlayip bir kaba koyun ve üzerini bir bezle örtüp 30 dakika oda isisinda mayalandirin
3) Mayalanan hamuru 5 esit parçaya bölün, yuvarlayin ve yaglanmis güveçlere koyup üzerlerine biraz bastirin
4) Porsiyonluk misir ekmeklerinin üzerlerine bir firça yardimiyla su sürün ve baklava deseni elde edecek sekilde çizikler atip 15 dakika oda isisinda (üzerini örtmeden!) bekletin
5) Güveçleri tepsiye dizin, ortasina bir güveçte sicak su koyun ve tepsiyi önceden isitilmis 210 derecelik (fansiz!) firina verip misir ekmeklerini 30-35 dakika pisirin
6) Pisen misir ekmeklerini güveçlerden çikarip sogumalari için firin telinin üzerine alin ve daha sonra dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
17 Mayıs 2020 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder