30 Mayıs 2020 Cumartesi

LAHMACUN

Malzemeler:
- 600 gr un
- 40 gr maya
- 300 gr ilik su
- 15 gr toz seker
- 3 adet yumurta sarisi
- 4 y.k. zeytinyagi
- Tuz

*Üzeri için:
- 300 gr dana kiyma (yagsiz)
- 3 adet kuru sogan
- 4 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, aci pul biber

Hazirlanisi:
1) Lahmacun yapimina iç harcini hazirlamakla baslayin. Hiç harci için bütün sebzeleri mutfak robotunda incecik kiyip bir kaba alin
2) Üzerine salçalari, yagi, kiymayi ve baharatlari ekleyip güzel bir harç elde edene kadar karistirin ve üzerini folyoyla kapatip buzdolabinda dinlendirin
3) Hamur için bir kabin içine unu, sekeri, tuzu, zeytinyagini, mayayi ve yumurtalari alin
4) Daha sonra üzerine ilik suyu ekleyip iyice yogurun. Yumusak kivamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini nemli bir bezle örtün
5) Hamuru yaklasik 45 dakika kadar oda sicakliginda beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde bezelere bölün ve unlanmis tezgahinizda bir merdane yardimiyla açin
6) Üzerlerine kiymali harcindan sürdükten sonra firina verip pisirin
7) Hazir olan lahmacunlari sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder