Malzemeler:
*Krep için:
- 1 s.b. un
- 1 s.b. süt
- 2 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1,5 y.k. tereyagi (eritilmis)
*Içi için:
- 400 gr kusbasi tavuk gögsü
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kabak
- 1 ç.b. dondurulmus bezelye
- 1 s.b. dilimlenmis mantar
- 2 kutu krema ( = 400 ml)
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: kasar peyniri
Hazirlanisi:
1) Krep hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alip çirpma teliyle karistirin ve krep tavasinda teker teker pisirip sogumasi için bir kenara alin
2) Iç harci için bir tavaya kusbasi tavuk gögsünü ve ayçiçek yagini alip soteleyin. Sotelenen tavuklari bir tabaga aktarin ve kenara alin
3) Ayni yagli tavada sirasiyla jülyen usulü kesilmis sebzeleri soteleyin, üzerine dondurulmus bezelyeyi ve dilimlenmis mantari ekleyin
4) Son olarak sebze karisimina pismis tavuk parçalarini, kremayi, tuzunu ve karabiberini katip güzelce harmanlayip birkaç dakika kisik ateste pisirin
5) Sosu kalinlasan mantarli tavuklu harci sogumasi için kenara alin
6) Ilinmis olan harci 4 adet krebe bölüstürün ve yarim ay seklinde katlayip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin. Üzerine kasar peynirini koyun ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip peynir kizarana kadar pisirin
7) Hazir olan krepleri sicak servis edin
Afiyet olsun :)
15 Mayıs 2020 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder