Malzemeler:
- 400 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 8 gr tuz
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
Hazirlanisi:
1) Fransiz sandviçi için bütün malzemeleri bir büyük bir kabin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 12 adet esit bezeye bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4) Bezelere sandviç seklini verip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6) Üçüncü kez mayalanan sandviçlerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
7) Pisen sandviçleri firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve daha sonra dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
2 Mayıs 2020 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder