8 Mayıs 2020 Cuma

VOL-AU-VENT

Malzemeler:
- 4 adet tavuk butu
- 1 kase konserve mantar
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 4 y.k. un
- Tavuk suyu (kivamina göre ayarlayin)
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 1 ç.k. muskat cevizi rendesi
- Tuz, karabiber

*Servis için: patates kizartmasi

Hazirlanisi:
1) Tavuk butlarini suda haslayin ve sogumaya birakin
2) Soguduktan sonra butlari didikleyip kenara alin
3) Mantarlari dograyip kenara alin
4) Büyük bir tencerenin içine yagi alin ve unu ekleyip kavurmaya baslayin. Iyice kavurduktan sonra tavuk suyunu ve kremayi ekleyip çirpin, yogun kivamli bir sos elde edin
5) Sos kaynamaya basladiginda mantarlari, didiklenmis tavuklari, karabiberi, muskat cevizini ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pisirin ve altini kapatin
6) Patates kizartmasi ile sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder