Malzemeler:
*Tavuk suyu için:
- 300 gr parçalanmis tavuk
- 1 y.k. zeytinyagi
- 2 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 dal pirasa
- 1 tutam kekik
- 1 adet defne yapragi
- Karabiber
- 1,5 L su
*Corba için:
- 1,5 L tavuk suyu
- 4 y.k. tel sehriye
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Zeytinyagini tencereye alip isitin, temizlenip iri parçalar halinde dogranmis sebzeleri ilave edin ve birkaç dakika soteleyin
2) Üzerine temizlenmis tavuk parçalarini ekleyin ve birkaç dakika kadar daha soteleyin
3) Tencereye son olarak baharatlari ve 1,5 L soguk suyu ekleyip kaynamaya birakin
4) Corba için hazirlamis oldugunuz tavuk suyunun yaklasik 1,5 litresini baska bir tencereye süzün ve tavuk suyunu kaynamaya alin
5) Üzerine tel sehriyeyi, incecik kiyilmis maydanozu ve tuzu veya tuzlu sebze çesnisini ekleyip karistirarak pisirin
6) Tel sehriye pistiginde çorbanin altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
NOT: Tercihe göre haslanmis tavuk parçalarini didikleyip çorbaya ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
5 Mayıs 2020 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder