Malzemeler:
*Meyve için:
- 300 gr çilek
- 200 gr frambuaz
- 100 br bögürtlen
- 2 y.k. toz seker
*Crumble için:
- 2 t.k. süt
- 60 gr toz seker
- 120 gr un
- 50 gr yumusak tereyagi
Hazirlanisi:
1) Meyveleri temizleyin
2) Cilekleri iri parçalara bölüp bütün meyveleri isiya dayanikli porsiyonluk firin kaplarina veya güveçlere bölüstürün, üzerine toz seker gezdirin
3) Ayri bir kabin içine bütün crumble malzemelerini alip güzelce yogurun
4) Bu hamuru meyvelerin üzerine serpin ve yaklasik yarim saat kadar 170 derecelik firinda pisirin
5) Üzerindeki hamur parçaciklari ( = crumble) iyice kizarinca firindan çikarip (istege göre dondurma ile birlikte) sicak servis edin
NOT: Bu tarif 4 kisiliktir.
Afiyet olsun :)
15 Mayıs 2020 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder