23 Mayıs 2020 Cumartesi

BAYRAM TATLISI: FINDIKPARE

Malzemeler:
- 500 gr un + 2 y.k.
- 2 adet yumurta
- 250 gr margarin
- 10 gr kabartma tozu
- 150 gr pudra sekeri
- 150 kavrulmus toz findik

*Serbet için:
- 800 gr toz seker
- 800 ml su
- 3 damla limon suyu

*Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
- Findik

Hazirlanisi:
1) Tatli yapimina serbeti hazirlamakla baslayin. Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip karistirin ve 5-6 dakika kaynattiktan sorna sogumasi için kenara alin
2) Unu, yumurtalari, margarini, kabartma tozunu, pudra sekerini ve kavrulmus ve toz haline getirilmis findigi büyük bir kaba alip yogurun
3) Hazir olan tatli hamurundan yumurta büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve üzerlerine çok az bastirip firin tepsisine dizin
4) Ayni islemi hamur bitene kadar tekrarlayin
5) Üzerlerine firça yardimiyla yumurta sarisi sürüp birer adet findik koyun
6) Tatliyi önceden isitilmis 180 derecelik firina verip pisirin
7) Tatliyi firindan çikardiktan sonra 2-3 dakika oda isisinda bekletin ve sogumus olan serbeti üzerine gezdirip en az 5-6 saat oda isisinda dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder