20 Mayıs 2020 Çarşamba

FIRINDA KARNABAHAR YEMEGI + SARIMSAKLI BULGUR PILAVI

Malzemeler:
*Karnabahar yemegi için:
- 1 kg karnabahar
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 ç.b. bezelye
- 2-3 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 s.b. sicak su

*Bulgur pilavi için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 y.k. margarin veya tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 ç.k. sarimsak tozu
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Firinda karnabahar yemegi için sogani yemeklik dograyip zeytinyagiyla birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine iri dogranmis sivri biberleri ekleyip sotelemeye devam edin
2) Domates salçasini, tuzu, karabiberi, kirmizi toz biberi ve iri dogranmis domatesleri ilave edin
3) Son olarak çiçeklere ayrilip yikanmis karnabaharlari katin, suyunu ekleyip güzelce karistirin ve altini kapatip yemegi isiya dayanikli cam firin kabina aktarin
4) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
5) Sarimsakli bulgur pilavi için Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ekleyip bir miktar kavurun. Üzerine sicak suyu, tuzu ve sarimsak tozunu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
6) Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
7) Demlenen sarimsakli bulgur pilavini hazir olan karnabahar yemegi ile birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder