13 Mayıs 2020 Çarşamba

NEVZINE TATLISI

Malzemeler:
- 125 gr tereyagi
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 4 y.k. tahin
- 3 y.k. yogurt
- 1 adet yumurta
- 1 y.k. sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 s.b. iri kiyilmis ceviz
- 4,5 s.b. un

*Üzeri için: ceviz

*Serbet için:
- 1+1/4 s.b. toz seker
- 2 s.b. su
- Birkaç damla limon suyu
- 1 ç.b. pekmez

Hazirlanisi:
1) Serbetin sogumasi gerektigi için tatli yapimina serbet ile baslayin
2) Sekeri, suyu ve birkaç damla limon suyunu tencereye koyup kaynatin. Serbet yaklasik 5 dakika kadar orta ateste kaynadiktan sonra ocaktan alin ve soguduktan sonra pekmez ilave edip karistirin
3) Tatlinin hamuru için tereyagini, ayçiçek yagini, tahini, yogurdu, yumurtayi ve sirkeyi bir kaba alip çirpma teliyle karistirin. Üzerine kabartma tozunu eleyin ve yavas yavas unu ekleyip yogurarak sert bir hamur elde edin
4) Hamura iri kiyilmis ceviz içini ekleyip bir miktar daha yogurduktan sonra tatliyi pisireceginiz isiya dayanikli cam kaba elinizle bastirarak yayin
5) Hamura bir çatal yardimiyla çizikler atip sekil verin, üzerine ceviz tanelerini dizin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri iyice kizarana kadar pisirin
6) Pisen tatliyi firindan çikarip birkaç dakika oda isisinda beklettikten sonra dilediginiz büyüklükte dilimleyin ve üzerine sogumus olan serbetini dökün
7) Nevzine tatlisini oda isisinda tamamen soguttuktan sonra dilediginiz gibi servis edin

NOT: Tatlinin tadi ertesi gün tamamen oturmus oluyor. Bir gün önce yapip ertesi gün servis edersiniz daha lezzetli olacaktir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder