Malzemeler:
- 1 adet küçük boy sogan
- 1 adet havuç
- 1 parça kereviz
- 1/2 ç.b. dondurulmus bezelye
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 5 s.b. sicak su veya tavuk suyu
- 1/2 kutu krema ( = 100 ml)
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Minik küp seklinde dogranmis sogani, havucu ve kerevizi ayçiçek yagi ile birlikte tencereye alip bir miktar soteleyin
2) Üzerine dondurulmus bezelyeyi ekleyin
3) Sicak suyu veya tavuk suyunu ekleyip çorbayi tuz ve karabiberle tatlandirin
4) Corbayi sebzeler pisene kadar kisik ateste kaynatin
5) Son olarak kremayi ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra çorbanin altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
22 Mayıs 2020 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder