21 Mayıs 2020 Perşembe

TUTMAC CORBASI

Malzemeler:
- 6-7 s.b. su
- 1 ç.b. haslanmis nohut
- 1 ç.b. haslanmis yesil mercimek
- 1 ç.b. eriste
- Tuz

*Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 y.k. un
- 1 s.b. yogurt
- 1 t.k. kuru nane

Hazirlanisi:
1) Suyu tuz ile birlikte tencereye alip kaynatin. Kaynar suya haslanmis nohutu, mercimegi ve eristeyi ekleyip eristeler yumusayana kadar kisik ateste pisirin
2) Terbiyesi için bir kasede yumurta sarisini, unu, yogurdu ve kuru naneyi çirparak karistirin
3) Corbanin kaynar suyundan birkaç kepçe terbiyeye ekleyip karistirin ve bu karisimi yavas yavas tencereye aktarip çorbayi 2-3 dakika karistirarak pisirmeye devam edin
4) Ocagin altini kisip çorbayi bu sekilde yaklasik 5 dakika kadar daha pisirdikten sonra altini kapatin ve kapagini örtmeden biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder