Malzemeler:
- 400 gr kuru börülce
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Börülceleri yikayip tencereye alin ve üzerine sicak su ekleyip 5 dakika haslayin
2) Suyunu süzüp temiz sicak su ekleyin ve börülceler diriligini kaybedene kadar kaynamaya birakin
3) Ayri bir tavada ince kiyilmis sogani yagda kavurun
4) Üzerine salçayi, kabugu soyulup incecik kiyilmis domatesi ve kirmizi toz biberi ilave edip 1 dakika kadar daha kavurup hepsini tencereye alin
5) Tuzunu ve sarimsaklari ekledikten sonra yemek tamamen pisene kadar kisik ateste pisirin
6) Hazir olan kuru börülce yemegini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
13 Mayıs 2020 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder