Malzemeler:
*Bezelye yemegi için:
- 1 kg taze bezelye
- 300 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- ½ y.k. domates salçasi
- ½ y.k. biber salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su
*Bugday pilavi için:
- 1 kupa asurelik bugday
- 1 kupa rendelenmis domates
- 1,5 kupa sicak su
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Bezelye yemegi için dana kusbasiyi yagda soteleyin, üzerine yemeklik dogranmis sogani ilave edin
2) Ayiklanmis taze bezelyeyi, küp seklinde dogranmis havuçlari ve kiyilmis maydanozu, salçalari ve baharatlari ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra sicak suyunu katip yemegi kisik ateste pismeye birakin
3) Bugday pilavi için yaglari bugdayla birlikte pilav tenceresine alip 2-3 dakika kadar kavurun
4) Üzerine rendelenmis domatesleri, sicak suyu ve baharatlari ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen bugday pilavinin kapagini örtüp en az 30 dakika demlendirin
6) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
9 Mayıs 2020 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder