14 Mayıs 2020 Perşembe

FIRINDA SOSLU TAVUK GÖGSÜ + PIRINC PILAVI (4 kisilik)

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 600 gr tavuk gögsü
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. pul biber
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. karabiber
- 2-3 y.k. chili sosu
- 2,5 s.b. su

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Tavuk için sebzeleri iri dograyip tepsiye dizin, üzerine tavuk gögsü parçalarini yerlestirin
2) Sosu için kalan tüm malzemeleri bir kasede karistirip sebzeli tavuk parçalarinin üzerine gezdirin
3) Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla örtün, yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve 35-40 dakika kadar pisirin
4) Tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu çikarip yemegi tekrar firina verin ve üzeri nar gibi kizarana kadar pisirmeye devam edin
5) Pilav için pilav tenceresine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun
6) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu katip pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
7) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder