17 Mayıs 2020 Pazar

NANELI TARHANA CORBASI

Malzemeler:
- 4 y.k. tarhana
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 s.b. sicak su
- 2 s.b. tavuk suyu
- Kuru nane, tuz

Hazirlanisi:
1) Corba için bir küçük tencerenin içine yagi ve tarhanayi alip kavurun
2) Daha sonra içine domates salçasi ekleyin ve kavurmaya devam edin
3) Son olarak sicak suyu, tavuk suyunu, kuru naneyi ve tuzu ekleyip bir çirpma teli ile karistirmaya baslayin
4) Corba kaynamaya basladigida altini kisin ve yaklasik 5 dakika daha pisirin
5) Corbanin altini kapattiktan sonra biraz dinlendirip sicak servis edin

NOT: Ev tarhanasi yapimini daha önce blogda yayinlamistik. Arama butonundan tarife ulasabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder