Malzemeler:
- 4 y.k. tarhana
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 s.b. sicak su
- 2 s.b. tavuk suyu
- Kuru nane, tuz
Hazirlanisi:
1) Corba için bir küçük tencerenin içine yagi ve tarhanayi alip kavurun
2) Daha sonra içine domates salçasi ekleyin ve kavurmaya devam edin
3) Son olarak sicak suyu, tavuk suyunu, kuru naneyi ve tuzu ekleyip bir çirpma teli ile karistirmaya baslayin
4) Corba kaynamaya basladigida altini kisin ve yaklasik 5 dakika daha pisirin
5) Corbanin altini kapattiktan sonra biraz dinlendirip sicak servis edin
NOT: Ev tarhanasi yapimini daha önce blogda yayinlamistik. Arama butonundan tarife ulasabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
17 Mayıs 2020 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder