Malzemeler:
- 2 y.k. tereyagi
- 1,5 y.k. un
- 300 gr dondurulmus (küp seklinde) çorbalik sebze (havuç, taze börülce, patates, bezelye,…)
- 1 dal pirasa
- 1 y.k. domates salçasi
- 1,5 L su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Dondurulmus çorbalik küp sebzeleri ve ince kiyilmis taze pirasayi tereyaginda biraz soteleyin
2) Üzerine unu ve salçayi ekleyip sotelemeye devam edin
3) Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
4) Sebzeler pistiginde çorbanin altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
NOT: Bu tarifte çorbanizi lezzetlendirmek için su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
14 Mayıs 2020 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder