Malzemeler:
- 4 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 L tavuk suyu
- 4 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 L tavuk suyu
- 1/8 demet maydanoz
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Soganlari dograyip yagda pembelesip iyice yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar sotelemeye devam edin
3. Baharatlari ve tavuk suyunu ilave edip tel çirpacakla karistirarak kaynayana kadar karistirin
4. Corbayi 20-30 dakika kadar kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirin
1. Soganlari dograyip yagda pembelesip iyice yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine unu ekleyip kokusu çikana kadar sotelemeye devam edin
3. Baharatlari ve tavuk suyunu ilave edip tel çirpacakla karistirarak kaynayana kadar karistirin
4. Corbayi 20-30 dakika kadar kisik ateste pisirdikten sonra altini kapatip biraz dinlendirin
5. Firinda pisirdiginiz üzeri kasarli ekmeklerle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder