Malzemeler:
- 500 gr un
- 270 gr su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 10 gr tuz
- 50 gr tereyagi
- Üzeri için un
- 500 gr un
- 270 gr su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 10 gr tuz
- 50 gr tereyagi
- Üzeri için un
Hazirlanisi:
1. Unu büyük bir kabin içine alip ortasini açin
2. Içine mayayi ve suyu ekleyin yogurmaya baslayin
3. Tuzu, sekeri ve tereyagini ilave edip kivamli ve yumusak bir hamur elde edin
4. Hamuru top haline getirip 40 dakika oda sicakliginda mayalandirin
5. Daha sonra hamuru tekrar yogurup içindeki havasini alin ve 2 bezeye ayirin
6. Bezeleri yuvarlayip yagli kagit ile kaplanmis firin tepsinize yerlestirin ve tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
7. Ekmekleriniz 40 dakika mayalandiktan sonra üzerine un serpip önceden isitilmis 210 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirin
1. Unu büyük bir kabin içine alip ortasini açin
2. Içine mayayi ve suyu ekleyin yogurmaya baslayin
3. Tuzu, sekeri ve tereyagini ilave edip kivamli ve yumusak bir hamur elde edin
4. Hamuru top haline getirip 40 dakika oda sicakliginda mayalandirin
5. Daha sonra hamuru tekrar yogurup içindeki havasini alin ve 2 bezeye ayirin
6. Bezeleri yuvarlayip yagli kagit ile kaplanmis firin tepsinize yerlestirin ve tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
7. Ekmekleriniz 40 dakika mayalandiktan sonra üzerine un serpip önceden isitilmis 210 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder