19 Ocak 2022 Çarşamba

ACMA




Malzemeler:
• 500 ml ılık süt
• 300 ml sıvı yağ
• 3 adet yumurta (akları içine, sarıları üzerine)
• 1 tatli kasigi mahlep
• 1 paket yaș maya
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yemek kasigi toz șeker
• 1 tatli kasigi tuz
• Alabildiği kadar un
• Susam ve çörek otu

Hazirlanisi:
1. Ilık sütü, sıvı yağı, yumurta aklarını, mayayı, kabartma tozunu, mahlepi, șekeri ve tuzu bir kabın içine alıp karıștırmaya bașlayın
2. Üzerine yavaș yavaș un ekleyerek yumușak bir hamur elde edin
3. Hamuru dilediğiniz gibi șekillendirdikten sonra yağlı kağıtla kaplanmıș tepsiye dizin ve yumurta sarısını sürün
4. Susam ve çörek otu ile süsledikten sonra yaklașık 30 dakika dinlendirin ve önceden ısıtılmıș fırına verin
5. Açmalar piștikten sonra soğumaya bırakın ve servis edin.

Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder