21 Ocak 2022 Cuma

HAMSILI PILAV



Malzemeler:
- 1 kg hamsi (temizlenmis)
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 2 adet sogan
- 2 su bardagi baldo pirinc
- Tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi yenibahar
- 1 cay bardagi kus üzümü
- Karabiber
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 2 su bardagi su
- 1/2 bag dereotu
- Güvecleri yaglamak icin: tereyagi

Hazirlanisi:
1. Pilav için yemeklik dogranmis sogani yagda kavurun
2. Üzerine yikanmis pirincleri, baharatlari, sekeri ve kus üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin
3. Suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Suyunu ceken pilavi demlenmeye birakin 
5. Güvecleri yaglayip icine temizlenmis hamsilerin sirtlari güvece gelecek sekilde dizin ve tuz ve kararbiber gezdirip tatlandirin
6. Icine pilavdan doldurup hamsilerle kapatin
7. Bütün güvecleri bu sekilde yaptiktan sonra üzerine yag sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firinda 30-35 dakika pisirin
8. Pisen hamsili pilavi 5 dakika dinlendirip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder