12 Ocak 2022 Çarşamba

PRATIK ANNE POGACASI

 

Malzemeler:
- 2 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatli kasigi karbonat
- Alabildigi kadar un
- Tuz

*Içi için: böreklik beyaz peynir ve istege göre bir miktar kiyilmis maydanoz

*Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:
1. Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2. Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4. Pogaçalarin içine (maydanozlu) ezilmis peynir koyun, dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin
5. Üzerine çirpilmis yumurtayi sürün ve pogaçalari önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen anne pogaçalarini firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin

NOT: Bu tarifte istege göre kepekli un da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder