Malzemeler:
- 2 kutu krema (= 400 ml)
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta aki (sarisini üzerine için ayirin!)
- Alabildigi kadar un
- 2 kutu krema (= 400 ml)
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta aki (sarisini üzerine için ayirin!)
- Alabildigi kadar un
*Üzeri için:
- Ayrilmis yumurta sarisi
- Cörek otu, susam, mavi hashas, keten tohumu
- Cörek otu, susam, mavi hashas, keten tohumu
Hazirlanisi:
1) Un hariç bütün malzemeleri bir yogurma kabina alip karistirin
2) Üzerine yavas yavas un ekleyip yogurmaya baslayin ve kulak memesi kivaminda, ele yapismayan bir hamur elde edin
3) Hazir olan hamuru esit bezelere bölüp yuvarlayin ve pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine dizin
4) Üzerlerine yumurta sarisi sürüp çörek otu, susam, mavi hashas ve keten tohumu serpin
5) Pogaçalari önceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
6) Pisen pogaçalari ister ilik ister soguk servis edin
1) Un hariç bütün malzemeleri bir yogurma kabina alip karistirin
2) Üzerine yavas yavas un ekleyip yogurmaya baslayin ve kulak memesi kivaminda, ele yapismayan bir hamur elde edin
3) Hazir olan hamuru esit bezelere bölüp yuvarlayin ve pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine dizin
4) Üzerlerine yumurta sarisi sürüp çörek otu, susam, mavi hashas ve keten tohumu serpin
5) Pogaçalari önceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
6) Pisen pogaçalari ister ilik ister soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder