Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biberi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biberi
- 1 cay bardagi bezelye (haslanmis)
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav için minik küpler halinde dogranmis sebzeleri yagda kavurun. Üzerine iyice yikanmis pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun
2. Suyunu ve tuzunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin. Pilav pistikten sonra altini kapatip kapagini örtün ve iyice demlendirin
3. Sicak servis edin
1. Pilav için minik küpler halinde dogranmis sebzeleri yagda kavurun. Üzerine iyice yikanmis pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun
2. Suyunu ve tuzunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin. Pilav pistikten sonra altini kapatip kapagini örtün ve iyice demlendirin
3. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder