Malzemeler:
- 350 gr bugday unu
- 210 ml ilik su
- 20 gr yas maya
- 6 gr tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 350 gr bugday unu
- 210 ml ilik su
- 20 gr yas maya
- 6 gr tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 100 gr dogranmis siyah zeytin
Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4. Dinlenen hamurun fazla gazini unlu tezgahta alin ve zeytinleri ekleyip hamura yedirin
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4. Dinlenen hamurun fazla gazini unlu tezgahta alin ve zeytinleri ekleyip hamura yedirin
5. Hamuru hafif unlanmis tezgaha alip merdaneyle acin ve 9 adet parcaya bölüp yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
6. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 1 saat mayalandirin
7. Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerine su sürüp un serpin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 17-18 dakika pisirin
8. Pisen ekmekleri sogumasi için firin telinin üzerine alip sogutun ve daha sonra servis edin
6. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 1 saat mayalandirin
7. Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerine su sürüp un serpin ve önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 17-18 dakika pisirin
8. Pisen ekmekleri sogumasi için firin telinin üzerine alip sogutun ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder