Malzemeler:
- 400 gr kuru börülce
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su
- 400 gr kuru börülce
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Börülceleri yikayip tencereye alin ve üzerine sicak su ekleyip 1 saat sismeye birakin
2. Suyunu süzüp temiz sicak su ekleyin ve börülceler diriligini kaybedene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavada ince kiyilmis sogani yagda kavurun
4. Üzerine salçayi, kabugu soyulup incecik kiyilmis domatesi ve kirmizi toz biberi ilave edip 1 dakika kadar daha kavurup hepsini tencereye alin
5. Tuzunu ve sarimsaklari ekledikten sonra yemek tamamen pisene kadar kisik ateste pisirin
6. Hazir olan kuru börülce yemegini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Börülceleri yikayip tencereye alin ve üzerine sicak su ekleyip 1 saat sismeye birakin
2. Suyunu süzüp temiz sicak su ekleyin ve börülceler diriligini kaybedene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavada ince kiyilmis sogani yagda kavurun
4. Üzerine salçayi, kabugu soyulup incecik kiyilmis domatesi ve kirmizi toz biberi ilave edip 1 dakika kadar daha kavurup hepsini tencereye alin
5. Tuzunu ve sarimsaklari ekledikten sonra yemek tamamen pisene kadar kisik ateste pisirin
6. Hazir olan kuru börülce yemegini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder