Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
-Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
-Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- 1 cay kasigi karabiber
Hazirlanisi:
1. Bir tavanin içine ayçiçek yaginini ve tereyagini alip yikanmis pirinçleri ekleyin
1. Bir tavanin içine ayçiçek yaginini ve tereyagini alip yikanmis pirinçleri ekleyin
2. Hepsini yaklasik 5 dakika kadar kavurun
3. Üzerine sicak su (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, karabiberi, kesme sekeri ve limon suyunu ekleyin
4. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder