5 Ocak 2022 Çarşamba

KARABIBERLI PILAV



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
-Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- 1 cay kasigi karabiber

Hazirlanisi:
1. Bir tavanin içine ayçiçek yaginini ve tereyagini alip yikanmis pirinçleri ekleyin
2. Hepsini yaklasik 5 dakika kadar kavurun
3. Üzerine sicak su (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, karabiberi,  kesme sekeri ve limon suyunu ekleyin
4. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder