Malzemeler:
- ¾ çay bardagi pirinç
- 1 su bardagi su
- 1 L tam yagli süt
- ¾ çay bardagi pirinç
- 1 su bardagi su
- 1 L tam yagli süt
- 200 ml krema
- 8 yemek kasigi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 yemek kasigi misir nisastasi
- 8 yemek kasigi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 yemek kasigi misir nisastasi
- Üzeri için ceviz
Hazirlanisi:
1. Pirinçleri yikayip tencereye alin ve üzerine suyu ilave edip pirinçler pisene kadar kaynatin
2. Pirinçler pistiginde sütü, kremayi, toz sekeri ve vanilya sekerini ilave edin
3. Ayri bir kasede misir nisastasini biraz suyla açin ve çirparak süte ekleyin
4. Kisik ateste kalinlasip göz göz olacak sekilde kaynadiktan sonra altini kapatin
5. Kaselere bölüstürüp sogumaya birakin ve cevizle servis edin
1. Pirinçleri yikayip tencereye alin ve üzerine suyu ilave edip pirinçler pisene kadar kaynatin
2. Pirinçler pistiginde sütü, kremayi, toz sekeri ve vanilya sekerini ilave edin
3. Ayri bir kasede misir nisastasini biraz suyla açin ve çirparak süte ekleyin
4. Kisik ateste kalinlasip göz göz olacak sekilde kaynadiktan sonra altini kapatin
5. Kaselere bölüstürüp sogumaya birakin ve cevizle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder