19 Ocak 2022 Çarşamba

ROKALI NARLI KISIR



Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet kirmizi sogan
- 3 adet havuç
- Bir demet maydanoz
- 1 adet (büyük boy) nar
- 3 adet acur tursusu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- 1 demet roka
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Limon suyu

Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, nar tanelerini, kiyilmis rokayi ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder