6 Ocak 2022 Perşembe

ETLI BARBUNYA YEMEGI




Malzemeler:
- 500 gr kusbasi et
- 500 gr barbunya
- 1/3 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Etleri bir tencereye alip yaglari katip kavurun
2. Üzerine yemeklik dogranmis sogani ve barbunyayi ekleyin
3. Salçayi, tuzu ve kirmizi toz biberi ilave edin
4. Yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ekleyip suyunu da verin ve kisik ateste yemegi pisirin
5. Pisen barbunya yemeginin altini kapatip en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder