Malzemeler:
- 8 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 8 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 2 parca tavuk gögüsü
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
*Üzeri için: 1 adet dilimlenmis domates
*Sosu için:
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Kabaklari yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Üzerine minik dogranmis tavuklari ekleyip kavurmaya devam edin
1. Kabaklari yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Üzerine minik dogranmis tavuklari ekleyip kavurmaya devam edin
4. Iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
5. Harcin üzerine 1 çay bardagi sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
6. Hazir olan harci kabaklara doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
7. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
8. Pisen kabak dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
5. Harcin üzerine 1 çay bardagi sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
6. Hazir olan harci kabaklara doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
7. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
8. Pisen kabak dolmalarini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder