Malzemeler:
- 5 kg kapya biberi
- 5 kg kapya biberi
- 500 gr aci sivri biber
- 3 yemek kasigi kaya tuzu
- Saklamak için 1 çay bardagi aycicekyagi
- 1 çay bardagi su
Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip çekirdekleri temizleyin ve iri dilimleyip bir tencereye alin
Hazirlanisi:
1. Biberleri yikayip çekirdekleri temizleyin ve iri dilimleyip bir tencereye alin
2. Üzerine kaya tuzunu ve suyu ekleyip 20 dakika kapagi kapali bir sekilde pismeye birakin
3. Pisen biberleri tel süzgecten veya robottan gecirip püre haline getirin
4. Tekrar tencereye alip suyunu cekene kadar pisirmeye devam edin
5. Ara ara tahta kasikla karistirmayi unutmayin
6. Salca suyunu cekip kalinlastiginda kavanozlara alip üzerine yag gezdirin
7. Sicakken ters cevirip 1 gece bekletin
8. Ister kahvaltida ekmekle ister yemeklerde kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder