Malzemeler:
Somon için:
Somon için:
- 3 dilim somon baligi
- 1 adet limon
- 1 adet kirmizi sogan
- 2 yemek kasigi zeytin yagi
- Tuz
- Karabiber
Kremali pirasa için:
- 500 gr pirasa
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 100 ml krema
Greçka için:
- 1 kupa karabugday
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Somon için bir firin bakina dilimlenmis soganlari ve limonlari yerlestirin
1. Somon için bir firin bakina dilimlenmis soganlari ve limonlari yerlestirin
2. Üzerine baliklari dizip zeytinyagi, yarim limon suyu tuzve karabiber gezdirin
3. Önceden isistilmis 200°C derecelik firinda 20 dakika pisirin
4. Kremali pirasa için ince dagranmis pirasalari yagda tuz ve karabiberle soteleyin
5. Pirasalar yumusadiginda kremayi ekleyip atesten alin
6. Greçka için bir tavanin içinde karabugdaylari yagda kavurun
7. Üzerine ezilmis sarimsaklari, sicak suyu ve tuzu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
8. Karabugdaylar suyunu cektiginde altini kapatip demlenmeye birakin
9. Bütün yemekler pistiginde sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder