15 Ocak 2022 Cumartesi

HURMA VE KURU YEMISLI EKMEK


 
Malzemeler:
- 350 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 paket yas maya
- 100 gr hurma
- 25 gr ceviz
- 25 gr findik
- 25 gr badem
- 200 ml ilik su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi bal

Hazirlanisi:
1. Hurma ve yemisler hariç, bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar (en az 10 dakika) yogurun
2. Hamuru yuvarlayip yaglanmis baska bir kabin içine alip üzerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamuru tezgaha alip fazla gazini alin, hurmalari ve yemisleri ekleyip çok az yogurun ve bezelere bölüp yaglanip unlanmis kek kalibina dizip üzerini bir bezle örtüp bu kez 40 dakika mayalandirin
4. Ikinci kez mayalanan ekmegi önceden isitilmis 230 derecelik firina verip 20-25 dakika kadar pisirin. Ekmeginizin pisip pismedigini anlamak için altina vurun, eger 'tok tok' diye ses geliyorsa pismis demektir
5. Pisen kuru üzümlü ekmegi firindan çikarip firin teline alin ve soguduktan sonra dilediginiz gibi kesip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder