Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1/2 çay bardagi tel sehriye
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 1 adet sogan
- 1/2 çay bardagi tel sehriye
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Sehriyeli bulgur pilavi için ince dogranmis soganlari zeytinyaginda kavurun
1. Sehriyeli bulgur pilavi için ince dogranmis soganlari zeytinyaginda kavurun
2. Tel sehriyeyi ekleyip bir miktar renk alana kadar kavurun, üzerine bulguru ve tereyagini ekleyip tereyagi eriyene adar kavurma islemine devam edin
3. Pilava sicak suyunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Tel sehriyeli bulgur pilavini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
4. Tel sehriyeli bulgur pilavini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder