Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 3 adet sivri biber
- 1 kg kusbasi tavuk gögüsü
- 1 su bardagi bbq sosu
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 tutam maydanoz
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Karabiber
- Tuz
- 3 adet sivri biber
- 1 kg kusbasi tavuk gögüsü
- 1 su bardagi bbq sosu
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 tutam maydanoz
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Karabiber
- Tuz
Basmati pilavi için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Sebzeleri dilediginiz büyüklükte dograyip tavada sirasiyla soteleyin ve bir kenara alin
2. Ayni tavada kusbasi dogranmis tavuk gögsünü de soteleyin
3. Üzerine soslari ve baharatlari ilave edip tatlandirin. Önceden soteleyip kenari aldiginiz sebzeleri tavuklara ekleyip hepsini iyice harmanlayin
1. Sebzeleri dilediginiz büyüklükte dograyip tavada sirasiyla soteleyin ve bir kenara alin
2. Ayni tavada kusbasi dogranmis tavuk gögsünü de soteleyin
3. Üzerine soslari ve baharatlari ilave edip tatlandirin. Önceden soteleyip kenari aldiginiz sebzeleri tavuklara ekleyip hepsini iyice harmanlayin
4. Basmati pilavi için bir tavanin içine yaglari alip eritin
5. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
6. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin
7. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, karistirin ve kapatip demlenmeye birakin
8. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder